culinaire
zaken
.nl
Zwitsers kalfsvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
325
3
10
10
10
1
1
-
-
gram
centiliter
mililiter
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kalfsvlees ingrediënt info
wijn (wit)
bouillon
bloem ingrediënt info
room
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het kalfsvlees eerst in plakken en vervolgens in reepjes. Snipper de ui. Verwarm een bruineringsschaal voor in 6 minuten op 600 Watt. Leg het vlees op de ene helft van de schaal en bak het 1.5 minuut op 600 Watt. Leg het vervolgens op de andere helft van de schaal en laat het verder bakken in de uitgeschakelde magnetron. Neem het vlees uit de schaal maar laat het niet koud worden. Doe de uisnippers in de bruineringsschaal en laat deze in het vocht van het vlees 2.5 minuut afgedekt op 600 Watt smoren. Stuif de bloem erover en roer de wijn erdoor. Voeg hierna de bouillon en de room toe. Laat alles 2.5 minuut inkoken op 600 Watt. Meng het vlees door de saus en breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer met de peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie2291 KiloJoules
545 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
37 gram
1 gram