culinaire
zaken
.nl
Zuurkool met hausmacher
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
150
75
50
2
1
1
1
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
hausmacher
kool (zuur-)ingrediënt info
puree (aardappel-)
spek (rook-,mager)
kaas
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
wortel (winter-)
laurier (blad)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Prik een kruidnagel en het laurierblad op de ui vast en leg dit in een pan met de gemengde zuurkool en wortel. Het geheel 20 minuten koken met water en zout. De dobbelsteentjes spek uitbakken en er doorheen roeren. Dit alles in een ovenschaal scheppen en de puree eromheen spuiten. De zuurkool beleggen met de in plakken gesneden hausmacher en bestrooien met geraspte kaas. Dit gerecht 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180.
Voedings-
waarde
Energie2995 KiloJoules
713 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
46 gram
7 gram