culinaire
zaken
.nl
Zuurkool met casselerib
(Choucroute et porc fume cuit)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
750
600
100
1
40
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
kool (zuur-)ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
casselerib
appel (gedroogd)
wijn (wit)
boter (room-)
Berei-
ding
Leg in een ovenvaste schotel de helft van de zuurkool vermengd met stukjes van de gedroogde appelen. Leg hierop dikke plakken casselerib (totaal gewicht naar keuze) en dan een tweede laag zuurkool. Schenk hierover de witte wijn (of water). Bedek het geheel dakpansgewijs met plakken rauwe aardappel van een halve centimeter en besprenkel deze met de boter. Plaats de schotel circa 45 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden celsius. (Casselerib valt te vervangen door gebakken kotelet of speklap).
Voedings-
waarde
Energie2554 KiloJoules
608 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
66 gram
33 gram
13 gram