culinaire
zaken
.nl
Warme wortel-hamtaart
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
200
2
2
2
2
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
pak
naar smaak
naar smaak
wortel
boon (sperzie-,vers)
ham (plak)
ei (kip)ingrediënt info
boter (room-)
dille (vers)
melk ingrediënt info
ui ingrediënt info
broodmix
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
In kom van broodmix en 1 eetlepel boter deeg maken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen ham in blokjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. Sperziebonen afhalen, wassen en eventueel doormidden breken. Worteltjes schrappen, wassen en in plakjes snijden.

In koekepan 2 eetlepels boter verhitten. Ham en ui 5 minuten bakken. Sperziebonen en worteltjes 5 minuten meebakken. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Springvorm (24 centimeter) invetten. Hierin deeg uitdrukken met opstaande rand van 3 centimeter. Ham-groentemengsel erin scheppen. In Kom doen: eieren, melk, zout, peper en dille. Met vork door elkaar kloppen. Over taart schenken. In midden van oven taart in 35 minuten gaar en goudbruin bakken.
Voedings-
waarde
Energie998 KiloJoules
238 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
17 gram
2 gram