culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees met linzen en vruchten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
425
250
225
1.25
75
35
3
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
varkenslappen
tomaat (blik) ingrediënt info
linzen (bruin)
ananas (blik) ingrediënt info
room (zuur)
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
banaan ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de stukjes varkensvlees in een pan en voeg zoveel water toe dat het vlees net onder staat. Breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het vlees ongeveer 1 uur zachtjes koken. Voeg de kleingesneden ui, de uitgeperste knoflook, de linzen, de tomaten met het sap uit het blik, de tomatenpuree en de rozijnen toe. Voeg eventueel nog wat water toe wanneer de ingredienten niet helemaal onder het vocht staan. Breng het aan de kook. Temper het vuur, doe een deksel op de pan en laat het nog ongeveer 45 minuten zachtjes koken. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakjes banaan en de stukjes ananas lichtbruin. Voeg de gebakken vruchten aan het vlees-linzenmengsel toe en laat het gerecht goed heet worden. Maak alles op smaak met zout en peper. Serveer het gerecht in een schaal en garneer het met de zure room. Geef hierbij tortillas en een salade.
Voedings-
waarde
Energie3857 KiloJoules
918 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
76 gram
79 gram
22 gram