culinaire
zaken
.nl
Varkenslever met rookspek en uien
(Foie de porc aux lardons et oignons)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
150
100
20
2
1
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
varkenslever
spek (rook-,mager)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
Berei-
ding
De door de bloem gehaalde varkenslever (8 lapjes van 75 gram) amper gaar bakken en op voorverwarmde serveerschaal terzijde zetten. In de resterende bakboter schijfjes mager rookspek bakken, tesaam met (iets later) ringen van twee forse uien. De lever met mengsel van spek en uien bedekken en het geheel met gehakte verse peterselie overstrooien. Serveertip: rode kool of tutti frutti.
Voedings-
waarde
Energie2519 KiloJoules
600 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
45 gram
1 gram