culinaire
zaken
.nl
Varkenskarbonades met marsala
(Cottolette di maiale con marsala)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
1
1
75
30
3
2
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenskarbonade (schoude
marsala
wijn (rood)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit boter en olie in een koekepan. Haal de karbonades door de bloem. Bak de karbonades aan beide kanten goudbruin. Haal de karbonades uit de pan en houd ze even apart. Doe de knoflook en de tomatenpuree in de koekepan en laat dit even bakken. Blus af met de wijn en de marsala en breng op smaak met peper en zout. Doe de karbonades erbij en stoof met gesloten deksel tot het vlees gaar is (1 uur). Voeg de peterselie toe. Haal het vlees uit de pan en houd dit even warm. Voeg 0.5 deciliter water aan de saus toe en kook de saus in op hoog vuur. Giet de saus over het vlees en serveer.
Voedings-
waarde
Energie2587 KiloJoules
616 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
29 gram
0 gram