culinaire
zaken
.nl
Varkenshaasjes met champignonsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
4
1
1
1
1
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
pak
varkenshaas
champignon ingrediënt info
boter (room-)
courgette (groen)ingrediënt info
wortel (winter-)
ui (sjalot) ingrediënt info
saus (champignon-)
Voor-
berei-
ding
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een koekepan 3 el boter.
Berei-
ding
Bak het vlees in 15 minuten gaar en bruin. Was de courgette en de wortel en snij er met een kaasschaaf lange linten van. Kook deze in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Snij de champignons in plakjes. Pel het sjalotje en snipper het fijn. Verhit in een steelpan 1 eetlepel boter. Bak hierin het sjalotje 2 minuten. Voeg de champignons hieraan toe en bak nog 5 minuten. Roer er de sauspoeder, 2 deciliter kokend water, zout en peper door. Serveer het vlees in plakjes, met de saus erover, en de schep de groentelinten ernaast.
Voedings-
waarde
Energie1410 KiloJoules
336 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
25 gram
5 gram