culinaire
zaken
.nl
Tartaartje met chorizo en ui
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
25
4
2
2
1
1
-
-
gram
plakje
stuks
eetlepel
stuks
takje
naar smaak
naar smaak
boter (room-)
worst (chorizo)
rundertartaar ingrediënt info
bloem ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Pel de ui en snij hem in ringen. Strooi de bloem in een bord en wentel de uiringen erdoor. Snij de tartaartjes met een scherp mes overlangs doormidden. Leg op de onderste helft de plakjes chorizo en leg er de bovenste helft weer op. Druk ze stevig aan. Bestrooi ze met zout en paprikapoeder.
Berei-
ding
Verhit de boter in een koekepan. Bak de tartaartjes in 5 minuten bruin en rose, keer ze halverwege. Bak de laatste 3 minuten de uiringen mee en keer ze halverwege.

Leg de tartaartjes op borden. Strooi de uiringen erover en garneer met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1699 KiloJoules
405 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
22 gram
1 gram