culinaire
zaken
.nl
Tandoori-kip met indiase gele rijst
(Parsi pilau met kip)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
350
65
30
4
3
3
3
2
1
1
1
0.50
gram
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
bekertje
stuks
theelepel
kipfilet
rijst (a la minuut) ingrediënt info
doperwt (blik)
boter (room-)
kruiden (tandoori-)
rozijn ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
maizena
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
prei
kurkuma (poeder)
Voor-
berei-
ding
Snij de prei in ringen, de tomaat in stukjes , de paprika in blokjes en de kipfilet in blokjes.
Berei-
ding
Verhit in een braadpan 1 eetlepel olie, voeg hieraan de paprika, prei tomaten en rozijnen toe en bak het geheel circa 5 minuten. Voeg de ongare rijst a la minuut, de koenjit en 1 theelepel tandoori kruiden toe. Roer het geheel goed door.

Voeg 5 deciliter heet water en wat zout toe. Laat het mengsel 20 tellen koken en neem de pan van het vuur en laat deze5 minuten staan.

Bestrooi de kipfiletblokjes met 3 theelepels tandoorikruiden en bak de blokjes in de boter snel bruin en gaar. Neem de kipfilet uit de pan. Meng de creme fraiche met de maizena en 3 eetlepels water en voeg het mengsel al roerende aan het bakvet toe tot een gladde saus ontstaat. Breng deze eventueel op smaak met zout en peper.

Voeg de doperwten aan de rijst toe en warm het geheel goed door. Serveer de rijst op een bord en schep de kip met wat saus erop.
Voedings-
waarde
Energie1328 KiloJoules
316 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
28 gram
4 gram