culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met gehakt-olijvenballetjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
2.50
100
100
75
3
1
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
zakje
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
saus (tomaten-)
kwark
olijf (groen)
boter (room-)
meel (paneer-)
ui ingrediënt info
kruiden (gehakt-)
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Pel en snipper de ui. Hak of snij de olijven in kleine stukjes. Meng het gehakt, de ui, de olijf, het ei, het paneermeel en de gehaktkruiden goed door elkaar. Draai van het gehaktmengsel 24 balletjes. Verhit de boter in een braadpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schenk vervolgens de tomatensaus erbij. Breng de saus aan de kook en laat de gehaktballetjes in ongeveer 17 minuten zachtjes gaar worden. Kook intussen de tagliatele in ruim kokend water met zout gaar. Laat de tagliatelle goed uitlekken in een vergiet en schep de pasta in een voorverwarmde schaal. Neem de gehaktballetjes uit de pan en verdeel ze over de tagliatelle. Roer de kwark door de saus en breng de saus op smaak met zout en peper. Schenk de saus over de gehaktballetjes en de tagliatelle.
Voedings-
waarde
Energie4531 KiloJoules
1079 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
99 gram
40 gram
6 gram