culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met asperges en Boursin
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
500
150
150
1.25
100
100
10
1
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
asperge (wit) ingrediënt info
kaas (Boursin,tuinkruid)
kaas
melk (halfvol) ingrediënt info
amandel (schaafsel) ingrediënt info
bacon
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Rooster de amandelsnippers in een koekepan op een laag vuur. Schil de asperges, snij ze in 3 stukken en breng ze aan de kook in een bodempje water. Kook ze gaar in 10 minuten en giet ze af. Snij de bacon in reepjes en bak ze bruin en kanpperig. Kook de tagliatelle in een pan met ruim kokend water en een scheutje olijfolie in 8 minuten gaar. Doe de pasta in een vergiet en spoel deze af met koud water. Verdeel de Boursin in stukjes. Verwarm de melk in de pan en los de stukjes Boursin hierin op. Voeg de uitgebakken bacon en de geraspte kaas toe (en bind de saus eventueel met wat Allesbinder). Voeg de uitgelekte pasta toe en verwarm het geheel goed op. Voeg tot slot de asperges erdoor.
Voedings-
waarde
Energie4312 KiloJoules
1027 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
109 gram
40 gram
7 gram