culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met runderlappen (uit de Elzas)
(Gerecht met wijn (Domaine de Barrou Corbieres A.C. '93))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
50
4
4
3
1
1
1
1
gram
deciliter
gram
stuks
takje
stuks
stuks
stuks
eetlepel
plakje
runderlap (mager)
wijn (rood)
boter (bak-)
peper (korrels, zwart) ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
wortel
laurier (blad)
ui ingrediënt info
bloem ingrediënt info
koek (ontbijt-)
Berei-
ding
Roer een marinade van de rode wijn, 2 deciliter water, gesnipperde ui, laurierblaadje en peperkorrels. Breng dit aan de kook en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Leg het vlees in een schaal en schenk de marinade er overheen. Wentel het vlees enkele malen door de marinade en zet dit afgedekt 24 tot 36 uur in de koelkast. Draai het vlees 2 tot 3 keer om en dek het steeds goed af. Haal het vlees uit de marinade en dep het droog, bewaar de marinade voor de saus. Snij de worteltjes in schijfjes en snij het selderiegroen fijn. Verhit de boter in een pan en bak het vlees bruin. Voeg het selderiegroen en de wortelschijfjes toe en strooi de bloem hierover. Schenk vervolgens de marinade erover en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees vervolgens 2 uur op een laag vuur sudderen. Haal het vlees uit de pan en verkruimel de ontbijtkoek boven de saus. Roer de saus goed door tot deze glad is. Snij het vlees in plakken en serveer die met de saus.
Voedings-
waarde
Energie2171 KiloJoules
517 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
24 gram
1 gram