culinaire
zaken
.nl
Spinazietaart Harlem
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
150
30
10
5
2
-
-
gram
gram
gram
plakje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
spinazie (diepvries)
kaas
boter (room-)
bladerdeeg ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Bak in de boter de uien glazig. Voeg daar de spinazie aan toe en kook deze flink in. Verdeel intussen de bladerdeegplakjes over een taartvorm met een diameter van circa 22 centimeter. Hou er vier van over voor de toplaag. Klop de eieren los en voeg de geraspte kaas, het zout en de peper toe aan het mengsel. Als de spinazie voldoende is ingekookt, kan het eiermengsel er door heen worden gespateld. Giet het geheel in de taartvorm. Plaats de vier achtergehouden plakjes bladerdeeg over de spinazie. druk goed aan. Plaats circa 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven.
Voedings-
waarde
Energie3316 KiloJoules
790 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
32 gram
7 gram