culinaire
zaken
.nl
Spaanse pannekoek
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
125
125
1
1
0.50
-
gram
gram
deciliter
eetlepel
theelepel
naar smaak
meel (mais-)
meel (volkoren-)
water
olie ingrediënt info
soda (dubbelkoolzuur)
zout
Berei-
ding
Meng maismeel, meel, dubbelkoolzure soda en zout door elkaar en maak er dan met een beetje warm water een stevig deeg van. Kneed het drie minuten en laat het dan dertig minuten rijzen. Verdeel het in acht delen en rol van ieder deel een pannekoek met een doorsnee van vijftien centimeter. Bak deze aan beide zijden in een koekepan goudbruin, draai de tortilla tijdens het bakken een paar keer om en pasop dat hij niet breekt.
Voedings-
waarde
Energie489 KiloJoules
116 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
3 gram
4 gram