culinaire
zaken
.nl
Sint-jakobsschelpen a la bordelaise
(Coquilles Saint-Jacques a la bordelaise)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
50
16
2
1
1
1
1
1
deciliter
gram
stuks
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
stuks
wijn (wit)
boter (room-)
schelp (Sint Jakob-)
cognac
tomaat (vlees-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
wortel
ui ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
Berei-
ding
Laat de sint-jacobschelpen zo nodig ontdooien. Schrap het worteltje en snij het in plakjes. Pel en snipper de ui en het sjalotje. Snij de sint-jacobschelpen in stukjes. Doop de tomaten in kokend water, haal de velletjes eraf en snij de vrucht in vieren. Pel de knoflook. Verhit de boter en fruit de plakjes wortel, de ui en de sjalot glazig. Voeg de Sint-jacobschelpen toe en bak alles al roerende goudbruin. Verwarm de cognac in een diepe metalen lepel, steek de alcohol aan en giet de brandende cognac erover. Breng het op smaak met zout en peper en pers er het teentje knoflook boven uit. Voeg de stukken tomaat toe, giet de wijn erbij en laat de ragout 15 minuten op een hoge stand koken. Schep dan de Sint-jacobsschelpen op een warme schaal. Laat de saus wat inkoken en breng hem zo nodig opnieuw op smaak. Zeef de bouillon en schenk het over de sint-jacobsschelpen. Lekker met brood of gekookte rijst.
Voedings-
waarde
Energie657 KiloJoules
156 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
0 gram
1 gram