culinaire
zaken
.nl
Schelvis met paprika
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
8
5
2
2
2
1.50
1
-
-
gram
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
schelvisfilet
olijf (gevuld)
olie ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
bouillon (poeder)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout, peper en tijm. Besprenkelen met citroensap.
In diep bord bloem strooien. Vis erdoor wentelen. Overtollige bloem eraf schudden.
In grote koekepan 4 eetlepels olie verhitten. Vis in 5 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken.
Paprika's wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika 2 minuten zachtjes bakken.
Olijven in plakjes snijden.
Aan paprika toevoegen: olijven, bouillonpoeder en 3.5 eetlepels water. Met deksel op pan 3 minuten stoven.
Paprikamengsel in schaal scheppen. Vis op paprikamengsel leggen.
Voedings-
waarde
Energie1136 KiloJoules
270 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
19 gram
2 gram