culinaire
zaken
.nl
Schapevlees biryani
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
500
125
5
4
3
3
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
centiliter
stuks
teentje
stuks
stuks
pot
eetlepel
theelepel
blaadje
naar smaak
naar smaak
schapevlees
rijst (basmati-) ingrediënt info
boter (room-)
room
kruidnagel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
kardamom (peulen)
ui ingrediënt info
yoghurt (Bulgaars)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
kaneel (poeder)
munt (vers) ingrediënt info
saffraan
zout
Berei-
ding
Week de rijst 30 minuten en kook de helft in gezouten water. Laat uitlekken en zet even opzij.
Snij het vlees in blokjes. Meng met kaneel, kruidnagel, kardemom en zout. Verwarm de oven voor op 180 gr.
Fruit de gesnipperde ui in een stoofpan met ghee of boter. Voeg er het vlees, de uitgeknepen knoflook en de gember bij en laat het vlees goudbruin bakken.
Giet er de yoghurt en de room over en laat 15 minuten zachtjes koken (voeg eventueel nog wat water bij).
Meng de rijst met het vlees en leng de saus aan met de rest van de boter en wat water. Dek de stoofpan af en schuif in de oven. Schakel de oven na 30 minuten op 150 gram en laat nog 30 minuten garen.
Voedings-
waarde
Energie2851 KiloJoules
679 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
69 gram
33 gram
1 gram