culinaire
zaken
.nl
Rundvlees met oesterzwammen en avocado
(Eenpansgerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
3.50
200
50
5
4
4
3
1
1
1
1
1
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
takje
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
rumpsteak
wijn (wit)
oesterzwam ingrediënt info
spek (doorregen)
suiker
maizena
peterselie (vers) ingrediënt info
room
avocado ingrediënt info
ui ingrediënt info
boter (room-)
sap (citroen-)
peperkorrel (roze) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in plakken van ongeveer 0.5 centimeter dikte en snij deze weer in reepjes van 4 centimeter. Bak die in hete boter tot de vleesjus verdampt is. Borstel de oesterzwammen schoon, snij ze in stukjes en bak ze, samen met de spekjes, uit. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat die kort meefruiten. Doe de paddestoelen en spekblokjes bij het vlees, giet er de wijn (of bouillon) bij en laat dit 15 minuten smoren. Doe er dan de room bij en bind met een snel-bindmiddel. Schil de avocado, halveer de vrucht, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Bedruppel de avocado met citroensap, doe de plakjes, samen met de roze peper, bij het vlees en warm door. Breng op smaak met suiker en zout. Bestrooi met de in fijne reepjes gesneden peterselieblaadjes. Lekker met: gebakken krielaardappeltjes.
Voedings-
waarde
Energie2057 KiloJoules
490 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
41 gram
4 gram