culinaire
zaken
.nl
Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
225
75
3
2
1
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkenslappen (mager)
perzik (blik)
noot (pecan-)
ui (bos-)ingrediënt info
olie ingrediënt info
maizena
gember (poeder) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
honing (vloeibaar)
saus (soja-,chinees)
koriander (vers)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Laat de perzikschijfjes in een zeef goed uitlekken. Roer 2 eetlepels perziksap met de sojasus, gemberpoeder en maizena tot een sausje. Schep de plakjes hamlap door dit sausje. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca. 1 centimeter.
Berei-
ding
Verhit de olie in een wok of in een braadpan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur al omscheppend bruin. Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord. Bak de stukjes ui al omscheppend circa 2 minuten in de wok. Bak de schijfjes perzik circa 1 minuut mee. Schep de honing en pecannoten erdoor. Voeg het vlees toe en warm alles al omscheppend goed tot het door en door heet is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover. Lekker met kerrierijst en gemengde friseesalade.
Voedings-
waarde
Energie1077 KiloJoules
256 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
3 gram
2 gram