culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel met rijst, garnalen en mosselen
(winterovenschotel)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
200
150
1
100
40
4
4
3
2
2
2
1
1
0.50
gram
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
takje
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
boon (sperzie-,vers)
rijst (zilvervlies) ingrediënt info
mossel ingrediënt info
garnaal (Noors,gepeld)
bouillon (kruiden-)
pinda (vlies-)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
meel (paneer-)
prei
ketjap (manis)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
sambal
gember (poeder) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Sperziebonen afhalen en breken. Snij de prei in dunne ringen.
Berei-
ding
De rijst gaar koken volgens de beschrijving. De prei, de sperzieboontjes en de grote knoflook uit de pers in de verhitte olie fruiten. De pinda's toevoegen en 5 minuten meebakken. Dan de gare losgeroerde rijst er al omscheppend door mengen en 2 minuten meebakken. Van het vuur af het gesnipperde selderijblad, mosselen, garnalen, gemberpoeder, sambal, ketjap en zout en peper naar smaak toevoegen. De massa in een ingevette ovenschaal scheppen. De eieren loskloppen met de bouillon en peper en dit gelijkmatig over de massa gieten. Met de paneermeel bestrooien en de boter in kleine vlokjes over de schotel verdelen. In het midden van een warme oven, 175 graden Celcius, in 30 minuten een korstje laten krijgen.
Voedings-
waarde
Energie1824 KiloJoules
434 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
26 gram
3 gram