culinaire
zaken
.nl
Osso bucco uit Frankrijk
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
30
20
3
3
2
1
1
0.25
-
-
deciliter
centiliter
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
knol
naar smaak
naar smaak
bouillon
wijn (wit,droog)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
wortel
olie (olijf-) ingrediënt info
kalfsschenkel ingrediënt info
sinaasappel ingrediënt info
bouquet garni ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bepoeder de stukken kalfsschenkel met wat bloem. Maak boter en olie heet in een braadpan en bak hierin de schenkels goudbruin. Haal ze uit de pan en bak de in dobbelstenen gesneden wortel en knolselderij aan in het vet. Sluit de pan en laat 12 minuten op een laag vuur sudderen. Bestrooi nu met de rest van de bloem, roer bouillon en wijn er geleidelijk bij, kruid met zout en peper en voeg het boeket toe. Doe het vlees er weer bij en strooi er de geraspte schil van de sinaasappel overheen. Stoof zachtjes 2 uur in de gesloten pan. Dien het gerecht goed warm op.
Voedings-
waarde
Energie4054 KiloJoules
965 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
107 gram
1 gram