culinaire
zaken
.nl
Mie met gehakt-pindasaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
1.50
3
1
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
gram
deciliter
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
mihoen
melk ingrediënt info
pindakaas
peper (Spaans) ingrediënt info
ketjap (manis)
knoflook ingrediënt info
rasp (citroen-)
kerrie (poeder)
rasp (sinaasappel-)
olie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Was de spaanse peper, verwijder de zaadjes en snij hem in stukjes. Verhit de olie in een koekepan. Bak het gehakt met de peper in 5 minuten rul. Breng het op smaak met zout. Pers de knoflook erboven uit.

Kook in een andere pan de mie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer de pindakaas, de melk, de ketjap, het gemberpoeder, het kerriepoeder, het citroensap en de sinaasappelrasp door het gehakt. Blijf roeren tot een egale saus ontstaat. (Verdun zonidg met water.) Giet de mie af en verdeel over borden. Schep de gehaktsaus erover.
Voedings-
waarde
Energie3937 KiloJoules
937 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
71 gram
46 gram
4 gram