culinaire
zaken
.nl
Lever uit Tirol
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2.50
2
75
50
5
25
8
1
1
-
-
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
centiliter
gram
eetlepel
stuks
pot
naar smaak
naar smaak
kalfslever
room (slag-)
melk ingrediënt info
spekreepjes
boter (room-)
bouillon
bloem ingrediënt info
salie (vers)
ui ingrediënt info
kappertjes
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd de lever in 12 dunne plakken en week deze ruim 1 uur in de melk. Pel en snipper de ui.
Berei-
ding
Smelt de boter in een hapjespan. Bak de ui en spekreepjes circa 5 minuten op heel zacht vuur. Giet de lever af en leg de plakken tussen het ui-spekmengsel. Bak de lever 5 minuten heel zachtjes. Roer de bloem glad met de bouillon. Voeg dit met de room al roerend toe aan de lever en laat het gerecht 8 minuten zachtjes sudderen. Roer regelmatig. Giet de kappertjes af en hak ze fijn. Schep de kappertjes door de saus en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de lever met saus op 4 warme borden. Snij de salie in dunne reepjes en strooi deze over de lever.
Voedings-
waarde
Energie2809 KiloJoules
669 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
29 gram
3 gram