culinaire
zaken
.nl
Kuikendijen met knoflook en kruiden
(Drumsticks)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
12
1
5
20
4
1
1
1
0.50
-
-
stuks
deciliter
centiliter
gram
teentje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kipkarbonade
bouillon (gevogelte-)
olie ingrediënt info
bloem ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
citroen
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Wrijf de kipkarbonades in met het mengsel van citroensap, peper uit de molen, knoflook en zout. Haal ze door de bloem en bak ze snel bruin in de gloeiende olie. Voeg vervolgens de bouillon toe, alsmede de gehakte kruiden: bieslook, selderij en peterselie (of als uw fantasie en de markt het toelaten wellicht ook venkel, dille en/of andere). Laat het geheel nog even sudderen en geef door in een vriendelijk, vuurvast schaaltje dat bij de gast nog even op het pitje mag staan. Een knappend puntbroodje van de beste bakker erbij, of stokbrood.
Voedings-
waarde
Energie7567 KiloJoules
1802 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
80 gram
0 gram