culinaire
zaken
.nl
Konijn gestoofd in muscadet
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
7
100
2
1.50
1
-
-
kilogram
deciliter
gram
gram
gram
stuks
naar smaak
naar smaak
konijn
wijn (Muscadet)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
ui ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de boter in de braadpan en braad hierin de stukken konijn snel aan alle kanten aan tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Bestrooi ze dan met peper en zout en fruit de uiensnippers even mee. Blus af met wijn. Laat met het deksel schuin op de pan anderhalf uur stoven, en laat het vocht daarbij tot bijna de helft inkoken. Dan de stukken konijn even uit de pan nemen en met flinters tegelijk zoveel van de beurre manie door het zachtjes kokende vocht roeren tot het een licht gebonden saus is geworden. Doe de stukken konijn terug in de saus en dien op. Geef er een gekookte aardappel bij en echte haricots verts.
Voedings-
waarde
Energie5499 KiloJoules
1309 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
80 gram
45 gram
5 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.