culinaire zaken .nl |
Konijn gestoofd in muscadet | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 7 100 2 1.50 1 - - |
kilogram deciliter gram gram gram stuks naar smaak naar smaak |
konijn wijn (Muscadet) boter (room-) bloem boter (room-) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de boter in de braadpan en braad hierin de stukken konijn snel aan alle kanten aan tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Bestrooi ze dan met peper en zout en fruit de uiensnippers even mee. Blus af met wijn. Laat met het deksel schuin op de pan anderhalf uur stoven, en laat het vocht daarbij tot bijna de helft inkoken. Dan de stukken konijn even uit de pan nemen en met flinters tegelijk zoveel van de beurre manie door het zachtjes kokende vocht roeren tot het een licht gebonden saus is geworden. Doe de stukken konijn terug in de saus en dien op. Geef er een gekookte aardappel bij en echte haricots verts. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5499 KiloJoules 1309 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 45 gram 5 gram |