culinaire
zaken
.nl
Kippenbouten op wortelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
700
100
4
2
1
1
1
gram
gram
stuks
stuks
stuks
takje
eetlepel
wortel
boter (bak-)
kippenbout
ui ingrediënt info
eidooier
tijm (vers) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
Berei-
ding
De uien fijnhakken, de wortelen kuisen en in schijfjes snijden. De kippenbouten in een kookpan goudgeel laten braden, samen met de gehakte uien, daarna de wortelen en het takje tijm toevoegen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Overgieten met warm water tot alles onder staat en het deksel op de pan doen. Laat alles 45 minuten sudderen. De bouten en de tijm uit de kookpan verwijderen en goed warm houden. Het eigeel oplossen met de wijnazijn. Deze mengeling over de wortelen gieten en zonder te koken op een zacht vuur laten indikken. De wortelen in een diepe schaal gieten en de kippenbouten er bovenop leggen.
Voedings-
waarde
Energie3250 KiloJoules
774 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
58 gram
6 gram