culinaire
zaken
.nl
Kipfilet op weense wijze
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
100
8
8
4
2
2
1
1
1
gram
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
meel (paneer-)
boter (bak-)
bloem ingrediënt info
olijf (groen)
ansjovis (filet)
kipfilet
ei (kip)ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
citroen
peterselie ingrediënt info
olie ingrediënt info
Berei-
ding
De 4 filets kruiden, ze door de bloem halen en ze vervolgens in de 2 geklopte eieren dompelen. Ze in de paneermeel rollen en goed duwen op beide kanten. 150 g boter en olie verwarmen. De filets hierin bakken en na 6 minuten omdraaien. Ze op een warme schotel schikken en ze overgieten met 100 g gebruinde boter en op ieder stukje een schijfje gepelde citroen leggen. Ze omringen met fijngehakte eieren, ontpitte olijven en de ansjovisjes.
Voedings-
waarde
Energie3880 KiloJoules
924 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
60 gram
2 gram