culinaire
zaken
.nl
Karbonade (schouder, vlaamse)
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
80
4
2
2
2
1
-
-
-
deciliter
deciliter
gram
stuks
theelepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bier
bouillon
boter (room-)
varkenskarbonade (schoude
maizena
ui ingrediënt info
wortel
laurier (blad)
peper (wit) ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de karbonaden in met zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak de karbonaden hierin snel aan beide kanten bruin. Voeg in reepjes gesneden wortelen, uirinen, laurierblad en tijm toe. Bak dit even mee en breng het geheel over in een stoofpan. Voeg bier en zoveel bouillon toe dat de karbonaden net onderstaan. Stoof de karbonaden op laag vuur in ongeveer 1 uur gaar. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Zeef het stoofvocht en bind het met wat aangemaakte maizena. Geef er aardappelen en savooiekool of spruitjes bij.
Voedings-
waarde
Energie2396 KiloJoules
570 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
28 gram
1 gram