culinaire
zaken
.nl
Karbonade (haas, gebakken)
(Kookboek Rietje)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
2
2
-
-
-
stuks
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenskarbonade (haas-)
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestrijk de karbonaden aan beid kanten met de olie en wrijf ze vervolgens in met knoflook, peper en tijm. Verhit wat olie in een grote koekepan. Schroei de karbonaden in de hete olie snel aan beide kanten dicht. Temper het vuur en bak het vlees in ongeveer 15 a 20 min, onder af en toe keren, gaar. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met zout.
Voedings-
waarde
Energie1032 KiloJoules
246 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
0 gram
32 gram
0 gram