culinaire
zaken
.nl
Japanse varkensfiletlapjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
6
4
2
1
gram
centimeter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
varkensfilet
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (soja-)
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
sherry (droog)
Voor-
berei-
ding
Schil de gember en snij hem in 8 plakjes van 0,5 cm. Rasp het stukje dat overblijft. Doe de gemberrasp in een flinke kom. Voeg de sherry en de sojasaus toe. Doe de lapjes vlees in de marinade. Laat het geheel minstens 15 min staan.
Berei-
ding
Maak de olie heet in een antiaanbakpan en bak de lapjes vlees en de stukjes gember snel aan beide kanten lichtbruin. Doe het laatste restje marinade erbij, leg een deksel op de pan en laat het vlees nog 2-3 minuten sudderen.
Voedings-
waarde
Energie1281 KiloJoules
305 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
32 gram
0 gram