culinaire
zaken
.nl
Groene koolpastei met mosterdsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
200
100
40
6
1
1
1
1
0.75
0.50
-
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
pak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kaas (lichtbelegen)
worst (gekookt)
casselerib
boter (room-)
bloem ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
mosterd (Zaans)
wortel (winter-)
ui ingrediënt info
kool (groen)
broodmix (wit)
zout
peper ingrediënt info
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Voorbereiden: Van broodmix met 1.5 deciliter water en 1 eetlepel boter brooddeeg bereiden en laten rijzen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Groene kool schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. Wortel schrappen, wassen en in dunne plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. In een braadpan de rest van de boter verhitten. Ui, groene kool en wortel erdoor scheppen. Met de deksel op de pan kool en wortel in 18 minuten zachtjes gaarsmoren. Mosterd en tijm erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pan van het vuur nemen. Van worst vel verwijderen. Worst in blokjes snijden. Korstjes van kaas afsnijden. Worst en kaas door koolmengsel scheppen. Laten afkoelen. Aanrecht bestuiven met bloem. Tweederde deel van deeg uitrollen tot een lap van circa 7 centimeter groter dan ovenschaal. Ovenschaal invetten en bekleden met de deeglap. Aan de randen goed aandrukken. Bodem bedekken met plakjes cassellerrib. Koolmengsel erin scheppen. Rest van deeg uitrollen tot een lap ter grootte van vorm. Hiermee koolmengsel afdekken. Randen tot een schulprandje op elkaar drukken. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 graden c of gasovenstand 4. In kopje het ei loskloppen. Hiermee de pastei bestrijken. Ovenschaal 1 richel onder het midden in de oven schuiven. Groene-koolpastei in 50 minuten goudbruin en gaar bakken.
Voedings-
waarde
Energie2550 KiloJoules
607 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
15 gram
29 gram
3 gram