culinaire
zaken
.nl
Courgette gevuld met gehakt en ham
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
100
100
50
4
4
3
3
1
1
-
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
bouillon
gehakt (kalfs-)ingrediënt info
ham (mager)
tomaat (gepeld,stukjes) ingrediënt info
kaas (parmezaans)
courgette (groen)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
meel (paneer-)
olie (olijf-) ingrediënt info
oregano (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit. Kook de courgettehelften in de bouillon in ongeveer 4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Hak de ham heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng de ham, het ei, de kaas, tomaatstukjes, paneermeel, peterselie en oregano erdoor. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Berei-
ding
Vul de courgettehelften met dit vleesmengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de vulling met olijfolie. Bak de courgettes in een op 200 graden voorverwarmde oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
Voedings-
waarde
Energie1598 KiloJoules
380 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
29 gram
6 gram