culinaire
zaken
.nl
Gekwetst varkensvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
425
2.60
225
2
60
60
1
1
1
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
varkensvlees
bier (donker)
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
bouillon
spekblokjes (gerookt)
boter (room-)
ui ingrediënt info
wortel
maizena
kruidnagel ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het vlees in stukken van gelijke grootte. Snij het spek in stukjes. Snipper de ui. Verwarm een bruineringsschaal in 6 minuten voor op 600 Watt. Leg de boter, het vlees en het spek in de helft van de schaal. Bak dit in 4.5 minuut op 600 Watt. Leg het vlees in de andere helft van de schaal en laat het in een uitgeschakelde magnetron nog even verder bakken. Strooi de zout en peper erover. Fruit de ui met een deel van de boter in 2.5 minuut in een kleine schaal op 600 Watt. Schenk het bier erbij. Schenk dit mengsel vervolgens over het vlees. Maak de wortel schoon en snij hem in plakjes. Voeg de plakjes wortel, de kwetsen, de kruidnagel en de tijm toe aan het vlees. Roer de bouillon en de maizena door elkaar en voeg dit ook toe. Laat de ragout 55 minuten zachtjes koken op 400 Watt. Roer tenslotte de rest van de boter in blokjes verdeeld erdoor.
Voedings-
waarde
Energie4953 KiloJoules
1179 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
85 gram
55 gram
2 gram