culinaire
zaken
.nl
Gehaktballetjes met wijnsaus
(Pittig gekruid met een saus van tomaten en rode wijn)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3.75
1.50
25
2
1
gram
deciliter
deciliter
gram
eetlepel
stuks
gehakt (runder-,mager)
sap (tomaten-)
wijn (rood)
boter (bak-)
kruiden (nasi-)
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Pel de ui en snipper deze fijn. Meng in een kom het gehakt met de ui en de nasikruiden. Vorm er 12 balletjes van. Verhit in een braadpan de boter. Bak de balletjes in 15 minuten rondom gaar en bruin. Breng in een steelpan de wijn met 1 deciliter water aan de kook. Roer het tomatensap (Tomato Frito, 375 milliliter Heinz) erdoor. Breng de saus weer aan de kook. Verdeel over 4 borden de gehaktballetjes. Schenk de saus erbij.
Voedings-
waarde
Energie1358 KiloJoules
323 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
26 gram
1 gram