culinaire
zaken
.nl
Gegrilde vis met citroengras
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
3
3
2
2
2
1
1
1
1
0.50
gram
eetlepel
teentje
centimeter
stuks
stengel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
stuks
kabeljauw (filet)
olie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
sereh
suiker
zout
tomaat ingrediënt info
mango ingrediënt info
komkommer
Voor-
berei-
ding
Schil het schijfje gember en hak het fijn. Maak de pepers schoon, verwijder de pitjes en snijd de peper fijn. Pers de teentjes knoflook uit. Snij de tomaat in stukjes. Meng de gember, pepers, knoflook, tomaat, zout en suiker in de keukenmachine tot een gladde pasta.
Berei-
ding
Snij het citroengras in dunne plakjes. Snij de visfilets in 4 gelijke stukken en leg ze in een lage schaal. Bestrijk ze royaal met de kruidenpasta en strooi de stukjes citroengras erover. Bestrijk de visfilets met olie. Schuif de schaal circa 10 centimeter onder een hete grill en grilleer de vis in circa 10-12 minuten gaar.
Snij de komkommer in plakjes. Schil de mango en snij deze in plakken van de pit. Leg de gegrilleerde vis op 4 borden en garneer met plakjes komkommer en mango.
Voedings-
waarde
Energie1180 KiloJoules
281 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
22 gram
3 gram