culinaire
zaken
.nl
Gegratineerde bloemkool met wijn-aardappelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
500
400
2.50
100
40
40
1
1
0.50
-
deciliter
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
theelepel
stuks
theelepel
naar smaak
melk ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
doperwt (diepvries)
wijn (wit)
kaas
boter (room-)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
kool (bloem-)ingrediënt info
koriander (poeder)
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Maak de bloemkool schoon en snij het in vieren. Laat de stukken in een bodem water met wat zout ongeveer 10 minuten koken. Ontdooi de doperwten, smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet er onder voortdurend roeren met een garde beetje bij beetje de melk bij. Schep de doperwten door de saus en laat deze een paar minuten zachtjes koken en roer er dan wat citroensap door. Voeg de kaas toe. Leg de gekookte bloemkool op een grote schaal en schenk er de saus over. Zet het gerecht een paar minuten onder een hete grill. Schil de aardappelen. Breng de wijn met een scheutje water, iets zout en de koriander aan de kook. Leg de aardappelen hierin en kook deze in 25 minuten gaar.
Voedings-
waarde
Energie2346 KiloJoules
559 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
61 gram
22 gram
15 gram