culinaire
zaken
.nl
Filetlapjes met tomaat en bacon
(Filetlapjes: ribkarbonade zonder bot)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
5
50
30
2
2
1
gram
deciliter
centiliter
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
varkenslappen (mager)
room (garde-)
Vermouth (wit)
bacon
boter (bak-)
olie (olijf-) ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
salie (vers)
Berei-
ding
De 4 varkensfiletlapjes inwrijven met wat zout, peper en nootmuskaat en in een verhit mengsel van bakboter en olie aan beide zijden 4 minuten bakken. De bacon in reepjes snijden. De filetlapjes uit het bakvet nemen en warm houden. In het bakvet de baconreepjes en de salie (vers: in reepjes snijden) kort bakken. De tomaten in plakken snijden en om en om bakken en op de filetlapjes leggen. De bacon en de salie erover verdelen. Bij het bakvet de vermouth en room roeren en aan de kook brengen. Inkoken tot sausdikte of bijbinden met 1 of 2 eetlepels witte sauspoeder (variatiesaus).
Voedings-
waarde
Energie1005 KiloJoules
239 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
3 gram
4 gram
0 gram