culinaire
zaken
.nl
Croissant gevuld met spinazie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
125
6
6
2
1.50
1.50
1
1
-
-
-
gram
gram
stuks
plakje
blik
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
spinazie (diepvries)
champignon ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
kaas (belegen)
deeg (croissant-)
boter (room-)
meel (paneer-)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Eieren in 10 minuten hardkoken. Laten schrikken en pellen. Ui pellen en snipperen. Champignons wassen en grote halveren. In koekepan boter verhitten. Ui en champignons 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In kom doen.
In pan spinazie ontdooien en gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius.

Op aanrecht deegplakjes 2 aan 2 met lange zijden tegen elkaar leggen. Met koud water vastplakken. In zeef spinazie goed uitdrukken. Door uimengsel roeren: spinazie, zout, peper, paneermeel en nootmuskaat. Achtereenvolgens over deeglapjes verdelen: kaas, spinaziemengsel en ei. Dubbelklappen en randen met koud water vastplakken. Op bakblik in midden van oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
Voedings-
waarde
Energie2483 KiloJoules
591 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
82 gram
28 gram
4 gram