| culinaire zaken .nl | Croissant gevuld met spinazie | |||
| Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
| Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
| Indelingen | Goedkoop | Oven | ||
| Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 300 125 6 6 2 1.50 1.50 1 1 - - - | gram gram stuks plakje blik eetlepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak | spinazie (diepvries) champignon  ei (kip)  kaas (belegen) deeg (croissant-) boter (room-) meel (paneer-) knoflook  ui  peper  nootmuskaat  zout | ||
| Berei- ding | Eieren in 10 minuten hardkoken. Laten schrikken en pellen. Ui pellen en snipperen. Champignons wassen en grote halveren. In koekepan boter verhitten. Ui en champignons 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In kom doen. In pan spinazie ontdooien en gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225 graden Celcius. Op aanrecht deegplakjes 2 aan 2 met lange zijden tegen elkaar leggen. Met koud water vastplakken. In zeef spinazie goed uitdrukken. Door uimengsel roeren: spinazie, zout, peper, paneermeel en nootmuskaat. Achtereenvolgens over deeglapjes verdelen: kaas, spinaziemengsel en ei. Dubbelklappen en randen met koud water vastplakken. Op bakblik in midden van oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin bakken. | |||
| Voedings- waarde | Voedingswaarde per portie | Energie | 2483 KiloJoules 591 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 28 gram 4 gram |