culinaire
zaken
.nl
Boeuf stroganoff met wodka
(Stoofgerecht, graaf Alexander Stroganoff (1795-1891))
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2.50
50
3
2
1
1
1
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
runderbaklap
creme fraiche ingrediënt info
boter (room-)
Wodka
bloem ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
Berei-
ding
Bloem, zout en peper mengen, vlees door dit mengsel halen. Boter verhitten. Ui (in halve ringen) lichtbruin fruiten. Vlees (in reepjes van 2x4 centimeter) toevoegen en 5 minuten roerbakken. Wodka erover gieten en de alkohol even laten verdampen. Vlees uit de pan scheppen. Tomatenpuree en creme fraiche in de pan doen. Al roerende laten inkoken tot een lichtgebonden saus. Zout en peper toevoegen. Vlees en uien in saus verwarmen (vlees moet rose blijven van binnen). Bestrooien met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie2455 KiloJoules
585 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
32 gram
1 gram