culinaire
zaken
.nl
Boerenkoolschotel met brie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
375
200
200
50
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
naar smaak
naar smaak
kool (boeren-)
aardappel (partjes) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
kaas (roombrie)
kaas (room-)
chilipoeder
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: In schaal de boerenkool doen. 4 eetlepels water erbij schenken. Afdekken met een deksel of magnetronfolie. In de magnetron boerenkool op vol vermogen in 6 minuten laten slinken. In zeef de boerenkool laten uitlekken. In de ovenschaal boerenkool en verse roomkaas door elkaar roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bovenkant gladstrijken. Roombrie in dunne plakjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. 1/3 deel van plakjes roombrie op boerenkool leggen. Plakjes tomaat erop leggen. Aardappelblokjes erover verdelen. Afdekken met rest van plakjes roombrie. Chilipoeder erover strooien. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten. Bereiden: Boerenkoolschotel onafgedekt in de magnetron op vol vermogen in circa 10 minuten door en door heet laten worden. Serveren met bruin (stok)brood.
Voedings-
waarde
Energie2606 KiloJoules
620 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
46 gram
33 gram
16 gram