culinaire
zaken
.nl
Aubergineschotel met tomaten en kaas
(parmigiana di melanzane)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
250
100
6
4
2
2
1
0.20
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
kaas (mozzarella)ingrediënt info
bloem ingrediënt info
kaas (parmezaans)
aubergine ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Doe de plakjes aubergine in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten staan. Spoel ze af onder de koude kraan, dep ze droog met keukenpapier en wentel ze door de bloem. Bak in een bodem hete olijfolie de plakjes aubergine aan beide kanten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Fruit de knoflook zacht in 2 eetlepels verse olijfolie. Voeg de tomaten, suiker, peper en basilicum er aan toe en laat het geheel inkoken en binden. Doe een laag van de gebakken aubergineplakjes onderin een ingevette ovenschaal. Leg daarover een laag van plakjes mozzarella en begiet ze met een deel van de tomatensaus. Herhaal deze procedure tot alle ingredienten gebruikt zijn en bestrooi de bovenkant met parmezaanse kaas. Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden Celcius), tot de bovenkant goudbruin is.
Voedings-
waarde
Energie2752 KiloJoules
655 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
44 gram
39 gram
14 gram