culinaire
zaken
.nl
Aardappelsalade met mosterdkaas en walnoten
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
150
75
9
4
4
4
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
bosje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
broccoli ingrediënt info
kaas (mosterd-)
noot (wal-,gepeld)
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
wortel
gember (geconfijt) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
siroop (gember)
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 15 min. gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook ze in kokend water in 3 min beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snij de worteltjes in dunne plakjes, de bosuitjes in ringen en de kaas in kleine blokjes. Hak de walnoten en de gember fijn.
Berei-
ding
Meng de fijngehakte gember met de azijn, de gembersiroop, een snufje zout, een snufje peper en de olijfolie. Schep de krieltjes, de broccoliroosjes, de wortel, de bosuitjes, de kaas, de walnoten en de gemberdressing door elkaar en verdeel de salade over 2 borden.
Voedings-
waarde
Energie5449 KiloJoules
1297 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
57 gram
38 gram
13 gram