culinaire
zaken
.nl
Linzen bekennen kleur
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.30
60
60
60
30
1
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
naar smaak
naar smaak
bouillon
linzen (bruin)
linzen (groen)
linzen (rood)
boter (room-)
ui ingrediënt info
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Doe de linzen per kleur in koud water en week ze gedurende een nacht. Laat de linzen uitlekken.
Berei-
ding
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Doe dit met de bruine linzen in een schaal, voeg de boter, het laurierblad en ongeveer 2/3 van de bouillon toe. Kook dit 3.5 minuut afgedekt op 600 Watt. Doe de groene linzen erbij en kook alles verder 3 minuten op 600 Watt. Voeg dan de rode linzen toe met de rest van de bouillon. Kook dit 4 minuten verder op 600 Watt. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en schep de in vlokjes verdeelde boter erdoor.
Voedings-
waarde
Energie1802 KiloJoules
429 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
56 gram
27 gram
28 gram