culinaire
zaken
.nl
Kiphapjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
75
10
4
1
1
-
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
bier
bloem ingrediënt info
olie ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
zout
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
De kipfilets in mooie, gelijke blokjes snijden en ze met wat zout, peper en gemberpoeder bestrooien. Koel wegzetten. Een bakdeegje maken van bloem, wat zout, de eierdooier, olie en bier. Als het deeg glad is, niet meer verder kloppen. Het deeg een uur koel wegzetten. Het eiwit stijf kloppen en door het deeg spatelen. Ondertussen de olie verwarmen tot 190. De blokjes gekruide kip door het deeg halen, af laten druipen en steeds een paar tegelijk in de olie goudbruin en gaar bakken in 4-5 minuten Op keukenpapier uit laten lekken en in lk blokje een prikkertje steken.
Voedings-
waarde
Energie996 KiloJoules
237 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
17 gram
0 gram