culinaire
zaken
.nl
Thepla
(Platte broden met koolvulling)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
120
120
75
3
2.50
2
1.25
0.50
0.50
0.33
0.25
0.12
deciliter
gram
gram
gram
stuks
centimeter
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
water
meel (volkoren-)
bloem ingrediënt info
koolblad (groen)
peper (groen) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
sesamzaad ingrediënt info
koriander (poeder)
kurkuma (poeder)
peper ingrediënt info
asafoetida
Voor-
berei-
ding
snipper de kool uiterst fijn;
hak de lombokjes fijn; schil de gember en had die ook fijn.

Zeef de bloem en het meel samen in de kom van de Kenwood.
Berei-
ding
doe de gesnipperde kool in een kleine kom. Strooi daar een theelepel van het zout over, en zet de bak 30 minuten weg zodat er wat water uit de kool is getrokken.
Pers het vocht uit de kool en dep hem droog.

Zeef ondertussen het meel in de mengkom. Voeg de zwarte peper, korander, kurkuma, asafetida, sesamzaad, lomboks, gember en de rest van het zout erbij. Meng dit even goed door elkaar met de K-klopper.
Voeg hierbij de uitgeknepen kool, de olie en het water.
Kneed dit in zo'n 10 minuten met de deeghaak op stand 2 tot een zacht deeg, controleer halverwege de stijfheidsgraad. Voeg zonodig nog bloem of olie toe.

Dek de kom af met een vochtige doek en laat dit 10 minuten zo staan..

Deel het mengsel in 9 gelijke ballen. Rol die uit tot een cirkel van ongeveer 15 centimeter.
Zorg dat de griddle intussen op middelmatig vuur goed heet geworden is.
leg telkens een thepla op de licht inge-oliede griddle en bak hem aan een kant in 10 seconden. Giet voorzichtig wat olie aan de rand van het brood.
Draai hem om, doe evt nog wat olie aan de buitenkant op de plaat en bak weer 10 seconden. Blijf draaien elke tien seconden, tot de thepla goudkleurig is aan beide kanten en een paar bruinige punten heeft.
Leg hem weg op een bord.
Maak de resterende thepla's op de zelfde wijze.
Voedings-
waarde
Energie1030 KiloJoules
245 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
47 gram
8 gram
4 gram