culinaire
zaken
.nl
roergebakken sperziebonen met tauge en kokos
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
100
2
2
1.50
0.50
0.50
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
theelepel
theelepel
naar smaak
boon (sperzie-,vers)
tauge ingrediënt info
olie ingrediënt info
kokos
ketjap (manis)
ketoembar
komijn
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Sperziebonen wassen en schoonmaken. In pan met weinig water en zout sperziebonen ca 4 minuten koken. Tauge wassen en goed laten uitlekken. In droge koekepan kokos op halfhoog vuur al omscheppend in 1 minuut lichtbruin roosteren. Sperziebonen afgieten en in vergiet goed laten uitlekken. Bereiden: In wok of braadpan olie verhitten. Tauge op hoog vuur onder voortdurend omscheppen ca 1 minuut roerbakken. Sperziebonen toevoegen en op halfhoog vuur ca 2 minuten al omscheppend mee laten bakken. Ketoembar, djinten, kokos en ketjap erdoor roeren. Op smaak brengen met peper. Serveren met rijst en bv vlees met ketjapsaus of sate.
Voedings-
waarde
Energie859 KiloJoules
205 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
5 gram
2 gram