culinaire
zaken
.nl
Telor Goele Kling
(Eieren in gekruide kerriesaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
1.50
6
4
1
1
deciliter
deciliter
stuks
theelepel
stuks
theelepel
bouillon
santen ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
maizena
ui ingrediënt info
kerrie (poeder,Javaans)
Berei-
ding
De grote ui wordt fijngesneden.

Snij de eieren overlangs doormidden. Fruit de ui goudbruin. Kook dan de gebakken ui met de kerrie in de bouillon zacht. Vermeng de maizena met de santen en voeg dit bij de bouillon. Dit moet dan indikken. Doe de gehalveerde eieren op een platte schaal en giet er de saus overheen. Serveer dit warm bij witte rijst.
Voedings-
waarde
Energie1082 KiloJoules
258 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
6 gram
13 gram
2 gram