culinaire
zaken
.nl
Sate Pentoel Timor
(Sate uit Timor)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
4
2
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
gehakt (half-om-half)
kemirie (noot)
kokos
peper (rood) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
trassi
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
komijn
ketoembar
Berei-
ding
De kemiris worden fijngestampt. De knoflook wordt fijngehakt. De lomboks worden fijngesneden. De ui wordt fijngesneden. De kokos (1 kopje) dient van te voren geweekt te worden. Het ei wordt geklutst.

Meng het gehakt goed met de ingredienten, het ei en de uitgelekte kokos. Maak er kikkerballetjes van. Doe er een houten prikker in en bak ze in de hete olie knappend bruin. Doe er een sate- of pangsitsaus overheen. Ook dippen kan.
Voedings-
waarde
Energie2352 KiloJoules
560 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
23 gram
3 gram