culinaire
zaken
.nl
Sambal Goreng Kerang
(Gekruide mosselen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
2
2
2
1
1
1
1
0.50
-
-
-
kilogram
theelepel
stuks
teentje
theelepel
bosje
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
mossel ingrediënt info
sambal oelek
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
selderij (blad-)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
zout
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
Ui in ringen snijden. Tomaat in stukjes snijden. Uien fijnsnijden. Prei in ringen. Knoflook fijnhakken. Was de mosselen in ruim water. Kook ze daarna in een weinig water met de uiringen, prei en selderie. Als de mosselen gaar zijn worden ze uit de schelp gehaald. Laat ze daarna uitlekken. Fruit in wat olie de andere ui, knoflook en stukjes tomaat. Doe er sambal bij naar smaak. Nu de mosselen weer toevoegen en afkruiden. Serveer er witte rijst bij. Ook bij de borrel niet te versmaden.
Voedings-
waarde
Energie1876 KiloJoules
447 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
65 gram
2 gram